Poznati sudionici „Zlatnog glasa Zlatne doline 2015."

zlatni-glas-4-300x193Čelništvo 41. Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas Zlatne doline 2015."" odabralo je 18 pjesama koje će biti premijerno izvedene na toj tradicionalnoj priredbi 8. svibnja u Kaptolu. Kako je poznato svoje prve glazbene korake upravo na ovom festivalu učinile su

Ivana Kindl, Vesna Pisarović, sastavi: Od srca do srca, Arteški bunar, Evergreen i drugi. Nove skladbe pisane za ovaj festival izvest će jedanaest solista uz pratnju TS Posegana iz Požege, te sedam tamburaških sastava s područja kontinentalne Hrvatske.
Među solistima su i poznata imena tamburaške estrade kao što su Željko Witovsky, Slađan Poljak (ex Slavonska duša), Zlatko Deveničar, Stjepan Japarić, Josip Jelenčić i drugi, kao i mlada imena među kojima su Monika Jurić iz Kaptola i Anabela Tripić iz Podvinja. Od tamburaških sastava nastupit će: Zvona iz Đakova, Salaš iz Gradišta, Šil dil daj iz Vinkovaca, Žute dunje iz Cernika, Za šaku dukata iz Siska te Lađari iz Davora.
Odlukom stručnog suda dodijelit će se tri nagrade za najbolje izvedbe, a isto toliko nagrada pripast će izvođačima glasovima posjetitelja u dvorani kaptolačkoga Vatrogasnog doma.
Prije ovogodišnjeg festivala objavit će se album sa svim pjesmama, a snimku priredbu objavit će Poljoprivredna TV u svom tamburaškom programu TV Superton, te Vinkovačka TV.
I ove godine na festivalu su brojna poznata autorska imena kao što su Ivica Plivelić, Đurđa Habel, Krešimir Stipa Bogutovac, Štefanija Soldan, Alen Mozer, Ivica Divjak, Vladimir Bajt, Goran Ivanović Lac, Drago Pecek, Tomislav Nemet, Slađan Poljak, Davor Magušić, Davorin Ciprić, Krunoslav Dražić i drugi.
Gost večeri je tamburaški sastav Đakovačka zvona.
Kao i svake godine, ulaz za Festival je besplatan za sve posjetitelje.