Proslava Dana Općine Kaptol

JoomGallery is not installed.

dan opine 19 20150629 1622381877Svečanost obilježavanja proslave Dana Općine Kaptol započela je polaganjem vijenaca i zajedničkom molitvom kod centralnog križa na groblju sv. Jurja u Kaptolu. Vodstvo Općine položilo je vijenac i zapalilo svijeću i ispred biste prvog hrvatskog predsjednika

dr. Franje Tuđmana. Svečana sjednica koja je održana u nastavku proslave započela je minutom šutnje za sve poginule branitelje te intonacijom himne koju je izveo zbor umirovljenika Općine Kaptol. Predsjednik Općinskog vijeća, gosp. Damir Poljanac otvorio je svečanu sjednicu, a više o radu Općine govorio je načelnik Mile Pavičić. Načelnik je kroz desetominutno izlaganje naglasio zbrinutost oko opstojnosti Općine budući da su mnogobrojne reforme koje se trenutačno provode uvelike naštetile općinskom proračunu. Ukoliko se nastavi sa zacrtanim mjerama, općinski proračun vratit će se na razinu 1998. godine. Slijedeća točka Svečane sjednice bila je dodjela nagrada i zahvalnica istaknutim pojedincima i udrugama . Zahvalnicu su primili:

  • Udruga vinogradara, vinara i voćara Općine Kaptol – za društveni i gospodarski razvoj Općine Kaptol,
  • Gosp. Krunoslav Pranjić- za razvoj i unapređenje športa u Općini Kaptol,
  • Gosp. Tibor Cuch – za doprinos kulturnom razvoju i povezivanju Općine Kaptol i Općine Szölösgyörök,
  • Gosp. Hrvoje Potrebica – za doprinos promoviranja arheološke i kulturne baštine Općine Kaptol,
  • Gosp. Ivica Ciganović – za doprinos društvenom razvoju i promidžbi Općine Kaptol,
  • Učenik David Novinc – novčanom nagradom od 1.000,00 kn nagrađen je kao uzoran učenik OŠ Vilima Korajca iz Kaptola.

Predsjednik Češke besede Kaptol ovom je prilikom zahvalilo načelniku na suradnji te mu u ime besede uručio posebnu plaketu.
U ime svih nagrađenih kratko je govorio Ivica Ciganović te se zahvalio na uručenim priznanjima.
Po završetku svečane sjednice, u ime svih načelnika i gradonačelnika govorila je gradonačelnica grada Pleternice dok je župan, Alojz Tomašević u svom govoru nastojao ojačati moral te dati podršku ne samo načelniku nego i svim stanovnicima Općine Kaptol.
Povodom Dana Općine, u subotu 27.06.2015. održana je 5. smotra folklora „Šokačko se kolo vije“ , a gdje je nastupilo 6 kulturno-umjetničkih društava. Organizator smotre bio je KUD Ivo Čakalić iz Kaptola koji je ovom prilikom potpisao „Sporazum o prijateljskoj suradnji “ s Kulturnim centrom Općine Szölösgyörök iz Mađarske.

{joomplucat:22 limit=40|columns=4}