20 Novih pjesama na ovogodišnjem, 42. festivalu "Zlatni glas Zlatne doline"

41 festival 31 20150511 2060936808Jedan od naših najstarijih tamburaških festivala „Zlatni glas zlatne doline" koji se u Požeškoj kotlini održava više od 40 godina i na kojemu su prve glazbene korake učinile Vesna Pisarović,Ivana Kindl, te brojni tamburaški sastavi među kojima su

Od srca do srca, Arteški bunar, Evergreen, Šil dil daj i drugi, donijet će ove godine 20 novih pjesama, a stilski će biti pokriveni svi glazbeni pravci počevši od tradicionala pa do narodnog i pop stila.
Novost je što će ove godine biti poboljšana cjelokupna produkcija festivala jer će snimku emitirati CMC i više lokalnih televizija kontinentalne Hrvatske.
I ove godine festivalske pjesme napisali su mnogi poznati autori kao što su Vladimir Smiljanić,Ivica Plivelić,Štefanija Soldan,Đurđa Habel, Alen Mozer, Slađan Poljak,Dario Balekić,Robert Vojvodić, Davor Magušić,Rajko Stilinović i drugi.
Među izvođačima je dosta poznatih imena tamburaške glazbe kao što su Željko Witovsky,Žeteoci,Slađan Poljak, Žute dunje i drugi, a festival svake godine daje priliku mladim solistima i sastavima s područja kontinentalne Hrvatske pa ove godine nastupaju solistice iz Zagreba, solisti iz Slatine i Našica, te sastavi iz Zagreba,Davora,Nove Gradiške, Lipovca, Osijeka,Đurđenovca i drugih mjesta (Sokak bez imena, Nemoj nikom reći, Lengeri,Zlatne strune, OK band, Jocker band, Hrvatice, pjevačka skupina Baće,Carevi duše itd).
U pripremi je festivalski album, a odlukom stručnog suda tijekom izvođenja pjesama dodijelit će se tri nagrade najboljim izvođačima, te glasovima publike također tri nagrade.
Sve pjesme izvode se uživo u dvorani Društvenog doma u Kaptolu kraj Požege (Kaptol, 13.05.2016. od 20:30 sati), a soliste će pratiti TS Posegana iz Požege pod ravnanjem Saše Botičkog. Gost večeri na festivalu je TS "Garavi".

Ulaz za sve posjetite je kao i dosadašnjih godina, bestplatan.