Natječaj za nove skladbe "Zlatni glas Zlatne doline" 2024.

Natječaj za nove skladbe "Zlatni glas Zlatne doline" 2024.

Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk kao organizatori raspisuju natječaj za Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2024." koji će se održati u Kaptolu u 10. svibnja 2024. godine.


Prijavljene skladbe u svojem izričaju, aranžmanu i načinu izvedbe moraju sadržavati jedan od slijedećih elemenata: korištenje stihova na štokavskom dijalektu, korištenje motiva panonskog, odnosno kontinentalnog područja u stihovima na književnom hrvatskom jeziku, korištenje glazbenih izričaja primjerenih za izvedbu na glazbalima karakterističnim za to područje. Izabrane skladbe izvodit će mali tamburaški ili narodni sastavi, pjevačke skupine, te vokalni solisti uz pratnju festivalskog orkestra. Maksimalna dužina skladbi iznosi 3:30 minuta. Iznimka su skladbe čiju dužinu diktiraju stihovi i posebnost aranžmana.
Pojedini autor (skladatelj ili tekstopisac) može sudjelovati s najviše 3 skladbe. U festivalskom programu sve skladbe izvode se uživo.
Slanjem skladbi na natječaj autori garantiraju da one nisu ranije javno izvođene i objavljene, izuzev objavljenih neuglazbljenih stihova ili demo (promotivnih) snimaka, te prihvaćaju sve uvjete natječaja uključujući:
-pravo organizatora na raspoređivanje u festivalski program,
-pravo organizatora da odabrane skladbe javno izvede, snimi na nosač zvuka, snimi i prenese putem radija, televizije i interneta, tiska u notnom izdanju, te da sva ili neka prava prenese na treće osobe.
Sva autorska prava ostaju autorima, te izvođačka prava njihovim izvođačima. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja izabranih skladbi. Sve skladbe koje neće biti izabrane za izvođenje ne vraćaju se autorima i izvođačima.
Prijava na natječaj mora sadržavati:
- naziv skladbe
- imena i prezimena autora glazbe, teksta i aranžmana
- ime izvođača
- finalnu studijsku snimku u digitalnom obliku u wav formatu.
- primjerak stihova i
- kontakt podatke odgovorne osobe i izvođača
Snimljene skladbe prijavljuju se elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., zaključno do 20. 3. 2024.
Kontakt osoba: Tihomir Šmitpeter, +385995781018