Izdavanje propusnica za područje Općine Kaptol

Izdavanje propusnica za područje Općine Kaptol

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Kaptol održao je dana 23.03.2020. godine sastanak sa svim DVD-ovima s područja Općine Kaptol te ih upoznao sa obvezama izdavanja propusnica.

 

Zaključeno je kako će se propusnice za Općinu Kaptol izdavati samo u Vatrogasnom domu u Kaptolu svakim radnim danom od 13:00-18:00 sati (kontakt telefon 099/830-6485). Propusnice moraju podići svi stanovnici koji putuju izvan područja Općine. Propusnice ne moraju tražiti osobe koje su ih dobile od drugih pravnih osoba (npr. od doktora opće prakse, od poslodavca i sl.)

Cilj je svih nas pridržavati se Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, a ne tražiti razloge i načine kako izbjeći pridržavanje istoj. U nastavku ćemo pokušati pojasniti nadležnosti iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.
1. svi stanovnici s područja Općine Kaptol mogu se uz pridržavanje ranijih mjera kretati na području Općine. Svoje svakodnevne aktivnosti u okviru onih dopuštenih možete nesmetano obavljati. Dakle to uključuje odlazak u trgovinu, poštu, pekarnu, i u konačnici posao. (Da li morate ići u Požegu platiti račune ako to možete u pošti u Kaptolu, u ovom trenutku ne morate).
2. Poslodavci koji imaju djelatnike s područja drugih općina i gradova trebaju napisati propusnice kako bi oni mogu putovati na posao i s posla. Pri obavljanju vaših djelatnosti izvan naše Općine, sami izdajete propusnice koje moraju biti ovjerene. Jednako tako svi oni koji putuju na posao izvan naše općine, dužni su od poslodavaca ishoditi propusnice.

3. liječnici obiteljske medicine izdaju propusnice za putovanja vezana uz liječenje. Dakle bilo kakvi specijalistički ili drugi pregledi koje obavljate u Požegi ili nekom drugom gradu – potvrdu tražite od vašeg liječnika.
4. Stožer civilne zaštite Općine PROPUSNICE IZDAJE SAMO ZA slučajeve iz čl. 2, točke E Odluke, dakle iz vitalnih obiteljskih razloga, za pružanje skrbi djeci ili starijim osobama, kupnju hrane i osnovnih potrepština.
Propusnice se izdaju zahtjev. Nakon osobne procjene zahtjeva djelatnik će Vam isti popuniti i ovjeriti ukoliko postoji osnova za to.
Zahvaljujemo se svima na razumijevanju i molimo Vas da poštujete upute i savjete nadležnih tijela, ali i sve one volontere i policajce koji se provedbom ovih mjera svakodnevno trude čuvati naše i vaše zdravlje.