Postavljen informativni pano

Informativni pano o tvrđavi u Kaptolu

 

Prijeko potrebno i dugoočekivani informativni pano o tvrđavi u Kaptolu postavljen je 30.11.2010. godine. Prema riječima ravnatelja Parka prirode Papuk, g. Ivice Samarđića, panoi su postavljeni  zajedničkim sufinanciranjem Hrvatske turističke zajednice i Parka prirode Papuk. Vrijednost panoa je oko 10.000,00 kn. Idejni kreator pano je g. Goran Radonić koji je unio dvojezični tekst te odabranim fotografijama istaknuo sve bitne karakteristike tvrđave u Kaptolu.

Možemo reći da je ovo zaista potreban projekt koji će usputnim posjetiteljima osim pogleda na zidine omogućiti i uvid u neke važnije povijesne informacije. Također, služit će i mnogim budućim generacijama koje se rađaju i žive u Kaptolu, a koji o ovoj tvrđav i ne znaju mnogo detalja.

Realizacijom ovog projekta, kontinuirano se nastavlja s isticanjem kulturnih i prirodnih znamenitosti Parka prirode Papuk. Budući da se dio Općine Kaptol nalazi u prostoru Parka možemo očekivati i daljnje projekte, tko znam možda dogodine osvane još koji informativni pano ili se uredi koja planinarska ili poučna staza.

Za sve koji još ne znaju, 2/3 površine Općine Kaptol, a koja je oko 90 km2, nalazi se u području Parka prirode Papuk.