Blagoslov podruma

BLAGOSLOV VINSKOG PODRUMA, UDRUGE V.V.V.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika udruge, Ferdinanda Novaka, po prvi puta blagoslovljen je podrum Udruge "V.V.V." Općine Kaptol u prisutnosti pedesetak članova Udruge. Čin blagoslova odslužio je župnik Nikola Jušić.

Udruga "V.V.V." održala je poslijedenji sastanak pred nadolazeću manifestaciju "Kaptolačko vincelovo" koja se održava u nedjelju 17.01.2010. g.

Tema sastanka bila je uspješna suradnja Udruge i Općine te organizacija Vincelova.

"Vincelovo je jedan od značajnijih događaja u Kaptolu, te ima dugu i bogatu tradiciju među vinogradarima. Kako bi se potkrijepila stara narodna izreka "što se desi dva puta, desit će se i treći put", Općina i Udruga već treću godinu organiziraju ovu manifestaciju pod nazivom "Kaptolačko vincelovo".

Vinogradari, vinari, članovi udruge, mještani i prijatelji, te naši gosti i štovatelji dobra vina i sv. Vinka okupit će se u nedjelju te u obiteljskim vinogradima (obitelji Hamžik, Novak, Stanišić i Petrić) izmoliti blagoslovnu molitvu. Bogat kulturno - umjetnički, vinski i kulinarski program, domaći program,   tad će se nastaviti na jezeru "Bistra" . Tradicionalna ponuda: vojnički grah, vinogradarska kobasica na ražnju i obilje vina kaptolačkih vinara bit će ponuđeno sudionicima ove manifestacije.

"Kako je za vinogradare "Vincelovo " početak Nove godine i novih poslova u vinogradu, neka im ova nadolazeća godina bude uspješna koliko i prošla bit će svi zadovljni" rijeći su ovo i poruka svim vinogradarima, predsjednika udruge Ferdinanda Novaka.

Vinogradari vas pozivaju da zajedno proslavimo uspješnu vinogradarsku Novu godinu("Vincelovo")  te da ih u veselju uvedemo u novu radnu godinu.